Voor vloer, meubelen en muur

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

Wat voor een onderhoud is goed voor de remmen van de fiets?

Wat voor een onderhoud is goed voor de remmen van de fiets?

De remmen van de fiets zijn een belangrijk deel van de fiets. Wanneer de remmen niet, of niet meer goed functioneren kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met ongelukken tot gevolg. Daarom is onderhoud van de fietsremmen een erg belangrijk deel van het fietsonderhoud. 

Hoe onderhoud u de remmen van de fiets? 

Controle

Het onderhoud van de fietsremmen is niet moeilijk en zal daarom ook niet veel tijd in beslag nemen. Het onderhoud begint met het controleren van de remkabels. Wanneer er rafels in de stalen remkabels zitten, moeten de kabels vervangen worden. Vervolgens is het verstandig om de remblokken regelmatig te controleren. Deze blokjes zitten ter hoogte van het wiel. Wanneer de remblokjes versleten zijn, zal u niet of nauwelijks meer kunnen remmen, wat erg gevaarlijk is.

Controleer de remblokken dus regelmatig en vervang de remblokjes wanneer er slijtage optreed. 

Reinigen

Na de controle, kunt u de remmen reinigen. Dit gaat het gemakkelijkst met wat water en zeepsop. Verwijder voorzichtig vuil van de remblokken, zodat deze hun werking zo optimaal mogelijk kunnen volbrengen. Wanneer de groeven in de remblokken erg verstopt zitten, kunt u een voorwerp als bijvoorbeeld een schroevendraaien gebruiken om de voegen voorzichtig weer open te krabben. 

Smeren

Nu de remmen volledig zijn schoongemaakt, kunt u de draaipunten van de rem invetten met wat olie. Een olie die hiervoor erg geschikt is, is bijvoorbeeld de olie van Cyclon. Wees er voor het smeren zeker van dat er geen vuil meer aanwezig is op de scharnierpunten.

Wanneer u regelmatig uw remmen controleert en onderhoudt, weet u zeker dat u onder alle weersomstandigheden veilig met de fiets op pad kunt. Ook bij hevige regenbuien kunt u dan nog stoppen wanneer er een vervelende situatie optreedt.

Tabel  Lijst

1 artikel(en)

Tabel  Lijst

1 artikel(en)