Voor vloer, meubelen en muur

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

Wanneer gebruik je een beits op waterbasis?

Wanneer gebruik je een beits op waterbasis?


Beits op waterbasis is over het algemeen bedoeld om hout van een alternatieve kleur of tint te voorzien. Zo kan een vurenhouten vloer de uitstraling krijgen van een kersenhouten of notenhouten vloer. Beits op waterbasis is over het algemeen een hele dunne soort beits. Hierdoor kan de beits gemakkelijk onderling worden gemengd.
 
Beits op waterbasis kan ook worden verdund met water. Op die manier kan de intensiteit van de beits naar wens worden aangepast. Om de kleur intenser te maken, brengt u simpelweg een extra laag beits aan. Beits op waterbasis kan op die manier ook worden gebruikt om de karaktereigenschappen van houtsoorten te versterken of benadrukken. Een rode houten vloer kan met een mahonie beits een nog karakteristieker uiterlijk krijger.

Welke beits is op waterbasis?

 
Beits op waterbasis is in vele soorten en maten te verkrijgen. De Trae-lyx kleurbeits is bijvoorbeeld verkrijgbaar in maar liefst twintig verschillende kleuren en tinten. Van kersen tot in teak en van beuken tot in vergrijsd eiken. Daarnaast is de Trae-lyx kleurbeits in verpakkingen van zowel 500 ml als 1000 ml te krijgen. Trae-lyx kleurbeits is geschikt voor zowel harde als zachte houtsoorten en is daarom eigenlijk altijd wel een geschikte keuze.
 
Wanneer u liever een beits op waterbasis heeft zonder een kleur, hebben wij de Trae-Lyx kleurloze beits op waterbasis. Deze beits heeft alle voordelen en eigenschappen van reguliere beits op waterbasis, alleen dan zonder de kleur. De kleurloze beits kan ook worden gebruikt om andere kleurbeitsen lichter van kleur te maken.

Er komen geen producten overeen met de selectie.