Voor vloer, meubelen en muur

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

Steigerhoutbeits buiten

Steigerhout buiten langer mooi houden

Steigerhout is een product dat in opkomst is. Steeds vaker worden de robuuste planken gebruikt voor het maken van tuinmeubelen, plantenbakken en tafels. Een groot deel van deze meubelen worden uiteraard buiten geplaatst.

De steigerhouten planken zijn gemaakt van naaldhout. De planken zijn stevig en dik (vaak 32 mm) maar het naaldhout heeft als eigenschap dat veel vocht wordt opgenomen en ook snel weer wordt afgevoerd door het materiaal. Dit heeft een natuurlijke werking tot gevolg.

Steigerhout is een robuust product maar om de levensduur (vooral wanneer het product buiten wordt gebruikt) te verlengen is behandeling zeker aan te raden. Daarnaast zijn er een aantal tips voor de plaatsing en constructie zodat u lang kunt genieten van uw steigerhouten buitenmeubelen.

Steigerhoutbeits kopenBehandeling van het steigerhout met Steigerhoutbeits

De beste manier om uw steigerhout te beschermen tegen de weersinvloeden is het behandelen met een steigerhoutbeits. Deze beits is verkrijgbaar in verschillende kleuren. U kunt kiezen uit white wash, Grey wash en antraciet. De beits brengt een wassing aan op het hout en is dus niet volledig dekkend. Door het product meerdere malen te behandelen kunt u het gewenste effect qua kleur zelf bepalen.

Steigerhoutbeits heeft als eigenschap dat vocht niet opgesloten wordt in het hout dit in tegenstelling tot diverse producten die een waterdichte laag aanbrengen op het hout. Een product dat het steigerhout waterdicht afsluit is af te raden aangezien door de structuur van het hout vocht altijd een weg naar binnen weet te vinden maar lastiger naar buiten kan. Hierdoor zal het steigerhout eerder aangetast worden. Beits is dus de beste oplossing.

Buiten plaatsen van steigerhouten meubelen

Eenmaal behandeld zijn uw steigerhouten meubelen goed beschermt tegen de invloeden. Echter een juiste plaatsing van de meubelen kan diverse problemen voorkomen. Zoals eerder gesteld heeft steigerhout de neiging om snel vocht op te nemen en weer af te stoten. Het beste kunt u gebruik maken van deze eigenschappen. Plaats hiervoor uw steigerhout juist op een open plaats waar weersinvloeden zoals regen, winden en zon vrij spel hebben. Op deze manier droogt het product snel en zal het hout snel de verweerde uitstraling krijgen die vaak gewenst is.

Let op de juiste montage en materialen

Steigerhout is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. Vergelijk verschillende producten en kies hoogwaardig materiaal. Daarnaast is het van belang dat er geen water blijft staan op de meubels. Ten slotte is het ook aan te raden om te kiezen voor meubelen iets van de grond geplaatst kunnen worden zodat vocht moeilijker kan optrekken (of plaats de producten zelf iets van de grond).

Steigerhouten meubelen buiten geplaatst kunnen erg lang mee gaan

Opbergen van steigerhouten meubelen

Berg het steigerhout niet buiten onder een zeil op. Zorg dat water afgevoerd kan worden. Let er tevens op dat de producten niet met de 'voeten' in het water komen te staan. Dit trek op en tast het hout aan.

Kortom: Steigerhout is een stevig natuurproduct dat - indien juist behandeld en geplaatst - garant staat voor jarenlang woonplezier op uw balkon of terras.

Er komen geen producten overeen met de selectie.