Voor vloer, meubelen en muur

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

Leren bank schoonmaken

Hoe kan ik het beste een leren bank schoonmaken?

Het voordeel van een leren bank, is dat vocht en vlekken minder snel in het materiaal trekken. Hierdoor is een leren bank schoonmaken over het algemeen gemakkelijker dan een bank van geweven materiaal. Toch zijn er enkele dingen waarop gelet dient te worden bij het reinigen van een leren bankstel. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het leer soepel blijft.

Zelf een leren bank reinigen

Begin bij het schoonmaken van het lederen bankstel met het afzuigen van de bank. Gebruik een kunststof opzetstuk om zo goed in alle hoeken en gaatjes te kunnen komen. Pas er hierbij wel op, dat het hulpstuk niet over de bank schuurt en op die manier het leer beschadigd. Door eerst het grove vuil van de bank te verwijderen, zal dit straks niet in de bank gedrukt worden.
 
Nu kunt u de gehele bank voorzichtig afnemen met een schone, vochtige doek. De doek dient zeker niet nat te zijn. Dit kan ervoor zorgen dat het leer zijn soepelheid verliest. Het reinigen van een leren bank is iets dat niet regelmatig dient te gebeuren. Enkel zo nu en dan afnemen met een vochtige doek is voldoende om uw leren bank te onderhouden.

Wanneer u echter last heeft van ernstige vuilplekken, kunt u gebruik maken van een speciale lederreiniger voor uw leren bank schoonmaken. Het is aan te raden om geen andere schoonmaakmiddelen te gebruiken dan deze die hier speciaal voor bedoeld zijn. Andere schoonmaakmiddelen, verwijderen het natuurlijke vetlaagje die ervoor zorgt dat het leer soepel blijft. Hierdoor zal het leer uitdrogen en kan het uiteindelijk gaan scheuren.

Vlekken verwijderen uit een leren bank


Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende speciale leerreinigers te koop. Deze tasten de natuurlijke beschermlaag van het leer niet aan, waardoor uw leren bankstel niet zal uitdrogen of scheuren. Probeer de reiniger altijd eerst uit op een onopvallende plek op de bank. Op die manier weet u zeker dat de reiniger het leer niet zal aantasten of beschadigen. Een eenvoudige en goede manier om een leren bank schoon te maken.

Breng vervolgens een klein beetje reiniger aan op de vlek met een schone doek. Reinig het leer door met een licht draaiende beweging de reiniger op de vlek in te laten werken. Wrijf na behandeling het leer goed droog met opnieuw een schone doek.

Herhaal de behandeling indien nodig, maar kijk uit voor vocht kringen.

Tabel  Lijst

3 artikel(en)

Tabel  Lijst

3 artikel(en)