Voor vloer, meubelen en muur

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

Hoe lak ik een houten vloer?

Hoe lak ik een houten vloer?

 Het lakken van uw houten vloer is essentieel als u zo lang mogelijk wil blijven genieten van uw houten vloer. Het zelf lakken van de houten vloer lijkt een zware klus, maar dit valt reuze mee. Wij hebben voor u een stappenplan gemaakt waarmee iedereen zijn eigen vloer kan lakken. Bent u er nog niet zeker van wat de beste lak is voor uw houten vloer, bekijk dan eens onze pagina over de verschillende soorten vloerlak.

Stappenplan om uw houten vloer te lakken 

  • Het is belangrijk om uw houten vloer eerst goed te reinigen voordat u kan beginnen met schuren. Alleen stofzuigen en dweilen is hierin niet genoeg, u zult de vloer ook goed moeten ontvetten. Het goed schoonmaken voordat u gaat schuren voorkomt dat u het vuil in het hout schuurt.
  • Als de vloer goed is schoongemaakt en ontvet kunnen we beginnen met het schuren. Voor het schuren van de vloer kunt u beste gebruik maken van schuurpapier tussen korrelgrofte P150-P180
  • Na het schuren is het belangrijk om stap 1 weer te volgen en de vloer weer opnieuw schoon te maken en te ontvetten.
  • U kunt de vloer eenvoudig beginnen te lakken met een parketroller. Voor het mooiste resultaat lakt u in de richting van de houtnerf mee. Is uw vloer nog nooit behandeld, dan kunt u het beste van minimaal drie lagen uitgaan.

Handige tips

  • Houdt de aangegeven droogtijd aan tussen de lagen, de droogtijd staat op de verpakking van uw lak.
  • Voor 10m2 vloer heeft u circa 1 liter lak nodig.
  •  Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit stappenplan, gebruik dan onze chatfunctie of neem contact met ons op en vraag ons vrijblijvend om advies.

Tabel  Lijst

1 artikel(en)

Tabel  Lijst

1 artikel(en)