Voor vloer, meubelen en muur

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

Hoe lak ik een houten vloer?

Hoe lak ik een houten vloer?

 Het lakken van uw houten vloer is essentieel als u zo lang mogelijk wil blijven genieten van uw houten vloer. Het zelf lakken van de houten vloer lijkt een zware klus, maar dit valt reuze mee. Wij hebben voor u een stappenplan gemaakt waarmee iedereen zijn eigen vloer kan lakken. Bent u er nog niet zeker van wat de beste lak is voor uw houten vloer, bekijk dan eens onze pagina over de verschillende soorten vloerlak.

Stappenplan om uw houten vloer te lakken 

  • Het is belangrijk om uw houten vloer eerst goed te reinigen voordat u kan beginnen met schuren. Alleen stofzuigen en dweilen is hierin niet genoeg, u zult de vloer ook goed moeten ontvetten. Het goed schoonmaken voordat u gaat schuren voorkomt dat u het vuil in het hout schuurt.
  • Als de vloer goed is schoongemaakt en ontvet kunnen we beginnen met het schuren. Voor het schuren van de vloer kunt u beste gebruik maken van schuurpapier tussen korrelgrofte P150-P180
  • Na het schuren is het belangrijk om stap 1 weer te volgen en de vloer weer opnieuw schoon te maken en te ontvetten.
  • U kunt de vloer eenvoudig beginnen te lakken met een parketroller. Voor het mooiste resultaat lakt u in de richting van de houtnerf mee. Is uw vloer nog nooit behandeld, dan kunt u het beste van minimaal drie lagen uitgaan.

Handige tips

  • Houdt de aangegeven droogtijd aan tussen de lagen, de droogtijd staat op de verpakking van uw lak.
  • Voor 10m2 vloer heeft u circa 1 liter lak nodig.
  •  Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit stappenplan, gebruik dan onze chatfunctie of neem contact met ons op en vraag ons vrijblijvend om advies.

Er komen geen producten overeen met de selectie.