Voor vloer, meubelen en muur

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

Hoe kan ik een schutting beitsen?

Hoe kan ik een schutting beitsen?

Om zo lang mogelijk van uw schutting te genieten en de levensduur van uw schutting met een aantal jaren te verlengen is het van belang dat u ook regelmatig uw schutting beitst. Nederland is wat betreft weer namelijk erg wispelturig en uw houting schutting moet beschermd worden tegen de verschillende weersomstandigheden. Bekijk hier al onze soorten steigerhoutbeits.

Het stappenplan om uw schutting te beitsen

  1. Doordat een schutting hele dagen buiten staat, krijgt het redelijk wat vuil voor zijn kiezen. De eerste stap die u hierom moet nemen is het goed afspuiten van uw schutting. Om vlekken en strepen te voorkomen kunt u dit het beste doen met een reguliere tuinslang en niet met een hogedrukreiniger, hierna moet de schutting een aantal dagen drogen.

  2. Vervolgens is het van belang dat u de gehele schutting gaat schuren, dit kan met zowel een schuurmachine als schuurpapier.

  3. Het schuren van de schutting laat helaas wel wat stof achter. Om het resterende stof en vetresten weg te halen is het van belang dat u de schutting gaat ontvetten.

  4. Open uw pot beits en roer deze goed door.

  5. Voor het mooiste resultaat is het van belang dat u de beits gelijkmatig inbrengt en in dezelfde richting smeert als de houtnerf. Wilt u meerdere lagen aanbrengen wacht dan tenminste 24 uur per laag.

Nog een aantal handige tips

  • Een schutting heeft twee kanten, voordat u begint met beitsen kunt u dit het beste ook even overleggen met de buren. Een gebeitste schutting is namelijk ook zichtbaar aan de andere kant van de schutting en dan kan er een groot contrast ontstaan.
  • Bekijk voordat u van plan bent te beitsen, eerst even goed de weerberichten. De ideale weersomstandigheden zijn bij een heldere dag met lichte wind en een temperatuurtje tussen de 18 en 24 graden.
  • Mocht u vragen hebben over de verschillende soorten beits of is u iets niet duidelijk, dan kunt u altijd contact met ons opnemen en ons vrijblijvend om advies vragen.

Er komen geen producten overeen met de selectie.