Voor vloer, meubelen en muur

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

Hoe kan ik een houten vloer het beste oliën?

Hoe kan ik een houten vloer het beste oliën?

Om de natuurlijke uitstraling van uw houten vloer te behouden is het van belang uw vloer goed te onderhouden. Dit betekent naast het schoonmaken van uw houten vloer door te vegen en te dweilen dat de vloer ook af en toe moet worden geolied. Hoe vaak de vloer moet worden geolied is afhankelijk van de woonintensiviteit. Wij adviseren dat u één keer per twee jaar uw houtenvloer in smeert met onderhoudsolie bij een gemiddelde woonintensiviteit. U kunt bij ons terecht voor vrijwel elk type houtenvloer, bekijk hier ons volledige aanbod vloerolie.

Het stappenplan om uw houten vloer te oliën 

  1. Voor optimaal resultaat is het van belang dat voordat u begint met oliën u eerst de vloer gaat ontvetten en schoonmaken. Wij hebben diverse schoonmaakmiddelen die u hierbij kunnen helpen.

  2. Vervolgens moet de vloer worden geschuurd. Dit kan met een zacht schuurpapiertje tussen korrelgrofte P120-P150.

  3. Hierna is van belang dat u de vloer nog één keer gaat schoonmaken en ontvetten.

  4. Breng de onderhoudsolie aan over de gehele ruimte en boen met een pluisvrije doek de olie in. Het is hierbij belangrijk dat er geen overtollige olieresten blijven liggen. Herhaal dit proces totdat de vloer een egaal uiterlijk heeft en de hele vloer in de onderhoudsolie zit.

  5. Na het aanbrengen van de olie mag u de vloer 4 a 5 uur lang niet betreden.

 

Tips

  • Om te kunnen controleren of de olie egaal is aangebracht is het van belang dat u de vloer in daglicht gaat oliën.
  • Wilt u uw vloer in meerdere dagen oliën, let dan goed op dat dit bij vergelijkbare temperaturen doet. De kamertemperatuur dient tussen de 16 en 20 graden te zijn.
  • U mag pas plusminus twee weken nadat u de vloer heeft geolied de vloer weer gaan dweilen.

Wilt u zeker weten dat u het juiste product koopt voor uw ondergrond, gebruik dan de chatfunctie of neem contact met ons op.

Er komen geen producten overeen met de selectie.