Voor vloer, meubelen en muur

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

Elektrische Fiets

Onderhoud elektrische fiets

Ook een elektrische fiets heeft enig onderhoud nodig om zijn levensduur te optimaliseren en om schade te voorkomen. Een elektrische fiets (ook wel e-bike genoemd) is geen goedkope aankoop. Daarom is het alleen maar vanzelfsprekend dat u zuinig bent op uw bezit. Met de volgende onderhoudstips hebt u zo lang mogelijk plezier van uw e-bike.

e-bike onderhoud

Begin de onderhoudsbeurt van uw elektrische fiets met het controleren van de banden. Het is belangrijk dat de banden ten alle tijden een goede spanning behouden. Pomp de fietsbanden daarom ook regelmatig bij.
 
Na het controleren van de bandenspanning, kunt u uw elektrische fiets schoonmaken met een speciale e-bike reiniger. Deze reiniger is geschikt voor alle verschillende materialen waaruit de elektrische fiets is opgebouwd en verwijderd vuil of dode insecten die op de fiets zijn achtergebleven na uw laatste fietsrit.

Naast het schoonmaken van de elektrische fiets, is het ook vaak mogelijk om de ketting te smeren. Wanneer de fietsketting is verwerkt in een afgesloten systeem, is dit helaas niet mogelijk. Gelukkig hebben de meeste e-bike de fietsketting in een open systeem en kan de fietsketting op dezelfde manier worden gereinigd als bij een reguliere fiets.

Elektrische fiets beschermen en controleren


Na het onderhouden van de fietsketting, kunt u de verchroomde delen van de elektrische fiets voorzien van een beschermende wax laag tegen het verroesten van de onderdelen. De Cyclon e-bike protector is speciaal ontwikkeld voor de bescherming van elektrische fietsen en kan gebruikt worden op lak, chroom, aluminium en vele andere materialen. Daarnaast is het door de spuitbus, gemakkelijk aan te brengen.
 
Als laatste controleert u of de remblokken van de elektrische fiets niet versleten zijn. Deze hebben bij een e-bike namelijk veel meer te lijden dan bij een reguliere fiets. Daarnaast kunt u ook de lampen op de fiets onderwerpen aan een korte test.

Wanneer u al deze stappen voor het onderhoud aan uw elektrische fiets heeft doorlopen, is uw elektrische fiets weer helemaal klaar voor gebruik.
 

Er komen geen producten overeen met de selectie.