Categorieën
5503164e53e571354a7781b41469725d.jpg

Steigerhouten meubelen maken

Steigerhouten meubelen kun je zelf maken. Met een beetje handigheid, het juiste gereedschap, steigerhouten planken, een goede tekening en de juiste beits ben je al een heel eind op weg. Steigerhout is de laatste tijd steeds populairder geworden. Dit komt zowel door de relatief lage prijs en door de authentieke, industriële uitstraling van het steigerhout. Iedereen wil het hebben!

Steigerhouten planken

Je hebt dus besloten zelf een meubel van steigerhout te maken. Bedenk voor aanvang goed hoe lang de steigerplanken moeten zijn voor je project. Als je ze namelijk vooraf al op de juiste lengte hebt laten zagen, scheelt dit tijd en heb je minder afval. Standaard zijn steigerplanken 200 mm breed en 32 mm dik. Lengtes zijn tussen de 2 en 5 meter. Voor steigerhouten planken zijn verschillende aanbieders. Kijk hiervoor goed rond, want de prijzen variëren enorm.

Een goede bouwtekening

Een goede tekening is op internet snel gevonden. Zo zijn er tekeningen van steigerhouten banken, steigerhouten tafels en voor de timmerman met meer ambities zelfs steigerhouten stoelen en kasten allemaal op internet te vinden. Zorg dat je een tekening hebt die je stapsgewijs door het bouwproject leidt, zo weet je precies wat je op welk moment moet doen. Met een goede bouwtekening krijg je al een goed beeld van het meubel en kun je bepalen waar je voorkeur naar uitgaat. Het advies is wel,
begin eenvoudig en als dat lukt kies dan een wat uitdagender project.

steigerhouten meubelen maken

Het juiste gereedschap

Ook het gereedschap is belangrijk, zorg dat je in ieder geval een goede accuboormachine, handzaag en een boormachine hebt. Daarnaast zijn Dynaplus schroeven of RVS schroeven een must, vooral als je van plan bent het buiten te plaatsen. Op goede schroeven niet bezuinigen! Ook zou je je steigerhouten tafel, bankje of salontafel op wielen kunnen maken, bij verschillende bouwmarkten of webshops zijn deze voor een zacht prijsje te bestellen.

Steigerhoutbeits

Met bovenstaande tips zou je een heel eind moeten komen. Er zijn tal van ideeën online te verkrijgen, zo kun je bijvoorbeeld ook binnen steigerhouten planken maken en daarop bijvoorbeeld een klok of andere woonaccessoires bevestigen. Ook zie je steeds vaker complete pallets aan de muur hangen bij mensen thuis. Om het steigerhouten meubel ook goed af te werken heb je een steigerhoutbeits nodig en dien je goed na te denken over de plek waar je de meubels buiten gaat plaatsen. Deze beits zorgt voor een bescherming van het meubelen en voor een stoere uitstraling van het hout. Wij hebben verschillende soorten steigerhoutbeits van Verfijn en steigerhoutbeits van Tenco in ons assortiment.

Succes met je project!