Categorieën
5503164e53e571354a7781b41469725d.jpg

Wat is vloerbeits?

Als je je vloer wilt beitsen breng je feitelijk puur en alleen kleur aan op je onbewerkte houten planken. Na het beitsen van je vloer of meubel dien je deze dan ook van een beschermende lak of olie laag te voorzien.

Welke vloerbeits is voor u geschikt?
 

  • Trae-lyx kleurbeits: wordt gebruikt om een kleur aan te brengen op houten (binnen) meubelen of vloeren. De kleuren zijn onderling mengbaar. Vindt u een kleur bijvoorbeeld te donker? Meng hem dan met kleurbeits kleurloos om de kleur lichter te maken.
  • Trae-lyx loogbeits: gaat een reactie met het hout aan waardoor ieder stukje hout een ander effect kan krijgen. Zo kan bijvoorbeeld de nerf anders verkleuren dan de rest van het hout. Hierdoor wordt een rustiek effect gecreeërd. Geschikt voor iedere houtsoort, maar wel speciaal gemaakt voor eikenhout.
Omdat beitsen alleen kleur aanbrengen is, moet de vloer daarna nog wel beschermd worden met een vloerlak of vloerolie


Trae-lyx-Kleurbeits
Trae-lyx Kleurbeits
Trae-lyx-Rustieke-loogbeits
Trae-lyx Rustieke lo..

Vloerbeits speciaal voor eikenhout

Wilt u uw vloer eenvoudig een verouderde rustieke uitstraling geven? Probeer dan 
de Trae-lyx rustieke loogbeits uit. De rustieke loogbeits is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. De beits is speciaal gemaakt voor eiken vloeren of eiken meubelen. Alle producten die zijn gemaakt van eikenhout kunnen hiermee worden behandeld.
 

Nabehandeling van vloerbeits

De rustieke loogbeits van Trae-lyx zorgt voor een prachtige kleur en uitstraling van je eiken vloer of meubelstuk, het biedt echter geen bescherming. Hiervoor dien je het nog af te werken met bijvoorbeeld een Trae-lyx vloerolie. Eigenlijk zijn alle transparante olië geschikt als afwerking.